Pääsiäisen totuus

Katsoin juuri eilen julkaistun videon (kanavalta Answers in Genesis), jossa arvoitiin nykyisiä myyttejä liittyen Jeesukseen. Suosittelen sen katsomista kaikille, jotka kipuilevat uskonsa kanssa tai kohtaavat tilanteita, joissa tuntuu vaikealta kumota epäilijöiden väitteitä. Nyt Pääsiäisenä tämä on hyvin ajankohtaista. Alla joitakin tästä poimittuja asioita suomeksi hieman mukaillen.

Kysymyksiä joihin usein haetaan vastausta.
Onko Jeesus Jumalan poika?
Elikö Jeesus sellaisen elämän kuin Raamattu kertoo?

Raamatun useat profetiat, jotka oli kirjoitettu satoja vuosia ennen Jeesuksen syntymää kuvasivat ennalta monia mistä Jeesuksen tunnistaa:
Syntyi neitsyestä (Jes 7:14) Beetlehemissä (Miika 5:1), Abrahamin, Isacin, Jacobin, Juudan ja Daavidin sukua, uskollinen pappi (Sam 1:35), ikuinen kuningas (Job 36:7), suuri valkeus (Jes 9:1), ratsastaen asilla (Sak. 9:9), ”häntä kutsutaan: ’Herra on meidän vanhurskautemme.’’” (Jes 23:6), omiensa hylkäämä (Jes 53:3), petettiin 30:stä hopearahasta (Sak. 11:12), runneltu (Jes. 53:5), ylenkatsottu ja halveksittu (Jes 53:3), lävistetty (Sak. 12:10), vaatteesta heitetään arpaa (Ps. 22:19), uhrataan syntien sovittamiseksi(Jes. 53:8), haudataan rikkan miehen hautaan (Jes. 53:9).

Myyttejä löytyy kirjoista, joita on myyty paljon. Videossa myöhemmin tehdään selvää noista tarinoista. Monet uskovat näitä väittämiä ja epäilevät oliko Jeesus edes koskaan olemassakaan. Ajatuskulku on, että kristytyt uskovat ilman todisteita toisin kuin he. Ihmisiä johtavat harhaan kirjallisuus ja elokuvat, jotka eivät perustu tosiasioihin, jonka niiden tekijätkin myöntävät, vaan erilaisiin ajatusrakennelmiin, joilla saadaan aikaan mielenkiintoinen tarina ja hyvä myynti. Kun hyvin monet näitä lukevat, tarinoita aletaan pitää totena.

Toinen väite on, että kristityt ovat puolueellisia koska he uskovat Raamattuun, joka on monilta osin kristtyjen kirjoittama ja siksi Ramattua ei voi käyttää todisteena. Väitetään, että ei ole yhtään historioitsijaa jonka mukaan Jeesus olisi elänyt. On ateistien taholta esitetty kymmeniä ja jopa toistasataa historiankirjoittajan nimeä, joiden olisi pitänyt kertoa jotain Jeesuksesta, jos Jeesus olisi elänyt. Nyt kun noita ns. historian kirjoittajia on selvitetty paremmin ne ovat poikkeuksetta osoittautuneet epärelevanteksi, joka aikakauden paikan tai heiltä ei ole mitään muutakaan kertomusta tuolta ajalta. Miten silloin voi väittää, että näiden ”puuttuvien” kertomusten perusteella Jesusta ei olisi ollut?

Itseasiassa kun lähdetään tutkimaan vähän lisää löydetään monia merkittäviä historian kirjoittajia, joilla on mainintoja Jeesuksesta ja kristityistä ajalta, jolloin Jeesus toimi. Jos muodostetaan kuva noista tapahtumista vain yksinomaan muiden kuin Raamatun lähteiden pohjalta paljastuu yllättäen juuri niitä tapahtumia, jotka Raamatussakin on mainittu.

Monet uskovat noiden kaunokirjallisuuden tuotteiden keksityt väitteet tosiksi, vaikka ne on helppo osoittaa täysin vääriksi ja keksityiksi. Sopivasti yhdistelemällä vanhoja myyttisiä hahmoja ja Raamatun sanaa voidaan saada aikaan kiehtovia tarinoita, jotka helposti uskotaan tosiksi.

On myös tehty suoranaisia väärennöksiä joiden on väitetty olevan uusia löytöjä. Vanhoja kirjoituksia tai kirjoitusten osia, joilla niiden löytäjät ovat ajaneet omaa asiaansa vääristäen Raamatun sanaa. Tässä videossa näistä esimerkkinä väärennöksiin perustuvat väitteet Jeesuksen vaimosta tai homoseksuaalisuudesta. Tällaiset ”löydöt” yleensä saavat median suuren huomion ja niistä uutisoidaan laajalti. Sitten kun myöhemmin totuus paljastuu, se ei kiinnosta ketään, eikä siitä nouse suuria otsikoita ja niin moni jää valheen varaan.

”Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. ”(Matt. 24:24)

Näitä on mm. ”Jeesus seminaari” jossa äänestämällä arvoitiin oliko Jeesus sanonut jotai vai ei. Mitä luulette miten luotettava tällainen arvointi on? No sen perusteella saatiin Raamattuun sisältymätön ns. Tuomaksen evankeliumi, joka oli kirjoitettu paljon myöhemmin varsinaisia evankeliumeja, vaikuttamaan todenperäisemmältä kuin muut. Muutkin ko. liikkeen ”tulokset” Jesuksesta olivat omituisia.

Tänäpäivänä monet joutuvat johdetuiksi harhaan, koska hankkivat tietonsa internetistä ja mediasta, jonka tavoitteena ei ole totuus tai jonka toimittamiseen ei tarvita tietoa.

Olet poistumassa blogista Luomakunta ja ihminen

  Varoitus! Olet siirtymässä ulkopuoliselle sivustolle pois pelastus.org - sivustolta. Olen linkittänyt ulkopuolisen sivun on hyvässä uskossa, mutta en ole millään tavoin vastuussa ulkopuolisen lähteen sisällöstä ja koska en hallinoi sitä on mahdollista, että se on muuttunut linkityshetken jälkeen. Klikkaa alla olevaa linkkiä, jos haluat siirtyä tuolle ulkopuoliselle sivustolle. Jos et halua avata sitä klikkaa CANCEL.

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL