Blogi

Tervetuloa lukemaan blogiani!


Tähän blogiin kirjoittelen lähinnä ajatuksen virtaa ja ajankohtaisia juttuja. Se mitä jatkossa julkaisen hakee vielä muotoaan.
Sivuston ajatuksena on koota Tietolähteitä- sivulle jonkinlainen pelkistetty kokonaisuus aihepiiristä ilman, että siellä on linkitetty kaikki mahdollinen asiaan liittyvä.
Tämä blogi sivu on sitten ehkä sellainen, johon lisään aika-ajoin jotain ajankohtaista tai uutta.

Lauantai-iltapäivää!
Tämä blogin kirjoittelu on jäänyt vähäiseksi, koska olen alkanut kirjoittelemaan lähinnä lyhyitä artikkeleita sen sijaan.
Viimepäivinä olen tullut katsoneeksi aika monta Youtube-videota ja niihin liittyen olen julkaissut myös artikkeleita. Jatkoa seuraa edelleen. Jotkin videot ovat kyllä todella pitkiä ja siksi jatkossa lisään juttuihin joitakin tarkennuksia mistä kohdasta erilaisia asioita niissä on. Tämä lähinnä niitä varten, jotka eivät heti malta käyttää paljoa aikaa niiden läpikatseluun. Eli kannattaa klikata sivupalkin artikkeleja, niin löytää uutta.

5.4.2020 Palmusunnuntai
Tänään julkaisin artikkelin Baabelin tornista kertovasta videosta ja siihen liittyvistä asioista. Törmäsin tätä tutkiessani sekulaariin tietoon liittyen Baabelin torniin, jossa Raamatun tekstiä arvioidaan tarinaksi, joka olisi kehitelty pakkosiirtolaisuuden aikana, jolloin Nebukadnessar jälleenrakensi Baabelin tornia (Zakkarat).
Kuitenkin kun lukee Raamattua hieman tarkemmin on ilmeistä, että asia ei ole näin. Nimittäin 2. aikakirja 36:10 kertoo: ” Vuoden vaihteessa kuningas Nebukadnessar lähetti noutamaan hänet Baabeliin, hänet ynnä Herran temppelin kallisarvoiset kalut. Ja hän teki hänen veljensä Sidkian Juudan ja Jerusalemin kuninkaaksi. ”.
Tuo edellä mainittu tapahtui tuon 43 vuotta kestäneen kunnostustyön ensimmäisten vuosien aikana ja kannattaa huomata, että tätä edeltävässä luvussa 36:7 on kirjoitettu: ” Nebukadnessar vei Herran temppelin kaluja Baabeliin ja pani ne temppeliinsä Baabelissa. ”.
Tässä puhutaan siis Nebukadnessarin temppelistä ei baabelin tornista. Tuo rakennustyön kohde oli siis temppeli ei suinkaan Baabelin torni vaikka onkin mahdollista, että se oli rakennettu sen raunioille.
Sittemmin Kyroksen kukistettua Nebukadnessarin vallan Persian kuninkaan Kooreksen aikana 480 -luvulla e.a., kun 70 vuotta pakkosiirtolaisuutta oli ohi, tuo temppeli osin tuhottiin ja esineet tuotiin takaisin Jerusalemiin.
Tämän perusteella alkuperäinen Baabelin torni rakennettiin siis lähes 2000 vuotta aiemmin, kuten Raamattu kertoo, eikä näissä ole kyse samasta rakennelmasta, vaikka tuo temppeli olisikin ehkä rakennettu samoille paikoille.

12.4.2020 Pääsiäispäivä
Julkaisin juuri artikkelin, jossa lyhyesti kerrotaan eilen julkaistusta englanninkielisestä videosta. Kannattaa katsoa jo vähänkään kieltä hallitsee. Tuossa artikkelissa on vain vähän siitä mitä itse videossa on. Oikein mielenkiintoista katsottavaa näin Pääsiäisenä.
Hyvää Pääsiäistä!

27.4.2020 Veteraanipäivä
Tuli tietoon, että meidän veteraanipäivä ja Israelin kaatuneiden muistopäivä sattuvat tänä vuonna samalle päivälle.
Lienee aivan sattumaa, kuten se, että Lapin sota, jossa suomalaiset ajoivat saksalaiset Lapista päättyi samana päivänä 80 vuotta sitten. Se taas ei ollut sattumaa, että holokaustissa tapettiin juutalaisia.
Moni ajattelee, että meidänkin (ihmisten) olemassa olo on vain sattumaa, eikä Jumalan luomaa. Matti Leisola mainitsi eilisessä puheessaan, että monet ihmiset eivät käytä edes viittä minuuttia elämässään ajattelemiseen mikä on totuus. Tuo Leisolan tallenne kannattaakin käydä katsomassa tästä linkistä.

2.5.2020
Nyt kun menee ulos ei, ainakaan näin maalla, voi olla kuulematta lintujen moninaista laulua. Muuttolinnut ovat palanneet ja pesimispuuhat ovat menossa.
Olet varmaan joskus miettinyt miten linnut osaavat vuodesta toiseen tulla samoille paikoille pesimään. Vähän varmaan samaa viettiä on monilla meillä, jotka palaavat kevään tullen kesämökeilleen. Meidän mökkimatkat vaan ovat yleensä aikalailla lyhyempiä, eikä niissä tarvitse ylittää avaa merta. Jos asia kiinnostaa, löydät tästä lisää tietoa julkaisemani artikkelin linkeistä.
Job 12:9 :”Kuka kaikista näistä ei tietäisi, että Herran käsi on tämän tehnyt, ”

5.3.2023
Pitkän hiljaiselon jälkeen palaan kirjoittamaan.
Pahoittelen, että on ollut pitkään hiljaista. Minusta vain ei ole tuntunut hyvältä kirjoittaa mitään pitkään aikaan. Paljon on tapahtunut kuitenkin tällä välin. Pandemia on nyt onneksi ainakin toistaiseksi takana päin. Ukrainaan on tullut sota, jota on käyty jo yli vuosi.
Edessä on eduskuntavaalit ja suomen kansalla on tässä myös arvovalinnan paikka. Perin kummallisia päätöksiä on eduskunnassakin viimeaikoina tehty. Jatkuuko meno samaan malliin riippuu tietenkin sinusta ja minusta. Vaikka jokaisella on vain yksi ääni, yhdessä voimme vaikuttaa siihen millainen Suomi on tulevaisuudessa lapsillemme.
Muistathan äänestää. Ja kun äänestä mieti arvoja ja tulevaisuutta, älä luota sokeasti vaalikoneisiin vaan tutustu ehdokkaiden mielipiteisiin myös vaalikonetta laajemmin. Niin takaat, että äänesi menee paremman tulevaisuuden hyväksi.

 

 

 

Olet poistumassa blogista Luomakunta ja ihminen

  Varoitus! Olet siirtymässä ulkopuoliselle sivustolle pois pelastus.org - sivustolta. Olen linkittänyt ulkopuolisen sivun on hyvässä uskossa, mutta en ole millään tavoin vastuussa ulkopuolisen lähteen sisällöstä ja koska en hallinoi sitä on mahdollista, että se on muuttunut linkityshetken jälkeen. Klikkaa alla olevaa linkkiä, jos haluat siirtyä tuolle ulkopuoliselle sivustolle. Jos et halua avata sitä klikkaa CANCEL.

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL