Kansojen juuret

Olet ehkä joskus pohtinut mistä kansat ovat lähtöisin tai mitkä ovat sinun esi-isäsi? Harvalla meistä on sukua tutkittu tarkaan ja pitkälle aiempiin sukupolviin. Tuskin on mahdollista löytää omaa sukupuuta täydellisenä, mutta voimme ehkä kuitenkin kansojen tasolla löytää viitteitä siitä mistä me polveudumme. Genetiikan tutkimuskin on osoittanut kaikkien ihmisten polveutuvan muutamasta ihmisestä, joka siis käytännössä tarkoittaa Nooan perhettä.

Tässä varsin tuoreessa esityksessä (Englannin kielinen) on havainnollisesti esitetty eri kansojen juuret. Kansat voidaan jäljittää Noan poikien jälkeläisiin käyttäen apuna myös historiallisia lähteitä. Itseasiassa monilla vanhoilla Euroopan kuningashuoneilla on sukuluetteloita, jotka johtavat Aatamiin asti. Se tarkoittaa alle 90 sukupolvea (0:11). Tästä on kerrottu esittäjän kirjoittamalla sivulla (https://answersingenesis.org/bible-timeline/genealogy/how-many-human-generations-are-there-from-adam-until-today)/. Esittäjä on tutkinut Baabelin tornin historiaa yli 10 – 15 vuotta ja kirjoittanut siitä myös kirjoja.

On hämmästyttävää kuinka eri kansojen nimet juontavat juurensa Noan jälkeläisiin, joista on usein käytetty useita nimiä. Myös geneettisesti voidaan löytää samankaltaisuutta mm. Australian alkuasukasten ja Noan pojanpojan Kuusin (Haamin poika) jälkeläisten kanssa (0:55).

Suomen alunperin asuttaneet ihmiset ovat tämän mukaan Nooan pojan Jaafetin pojan Mesekin jälkeläisiä (0:51). Toisaalta kun katsoo luon edellämainitun webbisivun sukuluetteloa Englannin kuninkaallisiin, löytyy 22. polvesta Finn. Tästä ei minulla ole mitään tietoa, mutta tulee mieleen vanha (912) kartta, jossa suomi ja karjala oli merkitty olevan Suomalaisten heimojen (”Finnish tribes”) aluetta.
Tästäpä löytyi pari vielä vanhempaa, joita vanhempi on tämä 4. vuosisadan kartta, jossa suomalaisten alue on suurempi, ja moni muukin valtakunta erilainen. Lisäksi löysin kartan, joka on päivätty näiden kahden väliin. Mielenkiintoista on verrata noita keskenään. Voisi päätellä, että suomalaisten heimojen alue on ollut merkittävämpi pohjoisessa kuin mitä olen osannut ajatella. Tällä sivulla on paljon lisää aiheesta.

Raamatun mukaan Nooan jälkeen ihmisten elinikä lyheni nopeasti. Tämä johti erikoiseen tilanteeseen, jossa vanhemmat ja jopa useita sukupolvia edeltävät ihmiset elivät pidempään kuin heidän jälkeläisensä. Se on voinut johtaa toisissa kulttureissa joidenkin esi-isien pitämiseen jumalina (0:35). sitä mikä aiheutti eliniän voimakkaan lyhenemisen ei varmuudella ole tiedossa, mutta hyvin merkittävä tekijä on ollut vedenpaisumuksen seurauksena syntynyt geneettinen pullonkaula.

Jos haluat tutkia lisää, Raamatusta löytyy paljon sukuluetteloita kuten tämä Aikakirjojen luettelo, joka alkaa Aatamista.

Huomautus:
Yllä tekstissä mainitut merkinnät esim. (0:51) tarkoittavat suunnilleen videon kohtaa, jossa tuo asia on tuotu esiin.

Olet poistumassa blogista Luomakunta ja ihminen

  Varoitus! Olet siirtymässä ulkopuoliselle sivustolle pois pelastus.org - sivustolta. Olen linkittänyt ulkopuolisen sivun on hyvässä uskossa, mutta en ole millään tavoin vastuussa ulkopuolisen lähteen sisällöstä ja koska en hallinoi sitä on mahdollista, että se on muuttunut linkityshetken jälkeen. Klikkaa alla olevaa linkkiä, jos haluat siirtyä tuolle ulkopuoliselle sivustolle. Jos et halua avata sitä klikkaa CANCEL.

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL